Național Cultură Religie Ultima oră
(FOTO) Catedrala Veche, mai frumoasă ca niciodată în această seară! Copiii care au participat la Concursul „Colindăm, Doamne, colind” au fost premiați
(FOTO) Catedrala Veche, mai frumoasă ca niciodată în această seară! Copiii care au participat la Concursul „Colindăm, Doamne, colind” au fost premiați
16/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Catedrala Veche din Arad a fost în această seară, da, mai frumoasă și luminoasă ca niciodată! După Slujba Vecerniei, copiii și tinerii din cele 31 de parohii ale Arhiepiscopiei Aradului, care au participat la Concursul „Colindăm, Doamne, colind” au fost premiați. Vorbim despre copiii și tinerii, peste 600 la număr, care au fost parte a celei de a treia etape a Proiectului „Slujirea Ortodoxiei în pandemie”, desfășurate în perioada 22 noiembrie - 22 decembrie 2021. 

Într-o atmosferă extraordinară, într-o catedrală a copiilor la propriu, cuvântul de început l-a avut organizatorul Concursului, Părintele Gabriel Streulea, care și-a arătat bucuria față de răspunsul pozitiv dat de cele 31 de parohii arădene implicate în acest concurs, „un număr frumos, încă mic, dar încurajator”, și mulțumirea față de purtarea de grijă a Ierarhilor arădeni: Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei prin binecuvântare, iar Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul prin grijă, încurajare și implicare. 

Din juriul Concursului au făcut parte: Părintele Gabriel Streulea, Inspector Eparhial pe probleme misionare, Ștefan Ștefan-Adrian Bugyi, profesor Educație muzicală Seminarul Teologic Ortodox Arad, și Marius Lăscoiu-Martin, profesor Muzică bisericească Seminarul Teologic Ortodox Arad. 

După ce le-a urat un frumos „Bine ați venit în Catedrala Veche a Aradului!”, catedrală care străjuiește Cetatea Aradului de mai bine de 150 de ani, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul le-a mulțumit pentru efortul de a fi prezenți în această seară, unii chiar de la distanțe considerabile, la evenimentul care încununează cea de a treia ediție a Proiectului „Slujirea Ortodoxiei în pandemie” al Eparhiei arădene. 

„Felicităm și totodată mulțumim copiiilor, părinților, dascălilor și preoților pentru mobilizarea exemplară în organizarea acestui colind care a vestit Nașterea Domnului. Acesta este al doilea concurs de o asemenea amploare organizat în Arhiepiscopia Aradului, primul fiind cel din Postul Mare și care a avut în centrul său Prohodul Domnului. Ne bucurăm să vedem că există resursă umană, există voință, există dăruire și dragoste de la copiii cei mai mici până la tinerii Parohiilor noastre. Pentru că ne-ați colindat pe toți, pentru a vă răsplăti efortul și colindul, iată-ne aici aici, în Catedrala Veche, părtași ai unui moment sfânt, oficial, festiv, care are ca scop răsplătirea dumneavoastră , a colindătorilor. Îi mulțumim lui Dumnezeu că existați și că existăm și că v-a dat aceste acest dar frumos al cântatului și că ați ales să îl cultivați în Biserică, fapt care ne arată încă o dată că Biserica este vie. O Biserică în care vă implicați cu toții, de la cântare până la slujire. Vă felicităm pe toți: organizatori, juriu, colindători, părinții slujitori și părinții copiilor. Dumnezeu să ne ajute să continuăm aceste proiecte și să ne regăsim cu bine”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. 

Acestea fiind zise, pe soleea din fața Sfântului Altar au urcat pe rând, în aplauze, copiii premiați însoțiți de cei care i-au îndrumat pe parcurusul concursului.

SECȚIUNEA CORURI DE COPII ȘI TINERI 

Premiul Special

⦁    Parohia AGRIȘU MIC

⦁    Parohia ARAD – BUJAC

⦁    Parohia BELIU

⦁    Parohia BRUSTURI

⦁    Parohia CERMEI

⦁    Parohia HĂȘMAȘ

⦁    Parohia ILTEU

⦁    Parohia MOCREA

⦁    Parohia MOȚIORI

⦁    Parohia SÂNTANA II

⦁    Parohia TĂGĂDĂU

⦁    Parohia ZĂBRANI

Premiul al III-lea

⦁    Parohia HORIA

⦁    Parohia PECICA I

⦁    Parohia PRUNIȘOR

⦁    Parohia VINGA

⦁    Parohia FÂNTÂNELE

⦁    Parohia GROȘENI

⦁    Parohia CĂRAND

⦁    Parohia VĂRȘAND

Premiul al II-lea

⦁    Parohia VLADIMIRESCU II

⦁    Parohia MORODA

⦁    Parohia CONOP

⦁    Parohia VASILE GOLDIȘ

⦁    Parohia ARAD-MICĂLACA VECHE I

⦁    Parohia ARAD-GAI

⦁    Parohia ARAD-CENTRU

⦁    Parohia SĂVÂRȘIN

Premiul I

⦁    Parohia ALUNIȘ – 9,41 puncte

⦁    Parohia HĂLMAGIU – 9,39 puncte

⦁    Parohia ARAD-SUBCETATE – 9,16 puncte

SECȚIUNEA INDIVIDUAL 

1 – Categoria de vârstă 7-10 ani

Premiul Special

⦁    ANA PORȚAN

⦁    ANASTASIA SĂLĂVĂSTRU

⦁    IASMINA VELICI

Premiul al III-lea

⦁    MARIA SĂLĂVĂSTRU

⦁    TEODORA ȘTEFĂNUȚ

Premiul al II-lea

⦁    BOGDAN VALEA

Premiul I

⦁    ȘTEFAN VELCIEV

⦁    DAVID STREULEA

Categoria de vârstă 11-14 ani

    Premiul Special

⦁    ADINA MARIA BURZA

⦁    LARISA LUPU

⦁    ALINA MOISĂ

⦁    ROXANA MOISĂ

⦁    NARCIS HĂLMĂGEAN

Premiul al III-lea

⦁    MARIA PORȚAN

Premiul al II-lea

⦁    TITIANA IENĂȘESCU

⦁    CASIANA COMAN

Premiul I

⦁    ANASTASIA NAN

Categoria de vârstă 15-18 ani

Premiul Special

⦁    RALUCA COPIL

Premiul al III-lea

⦁    RAUL LUPĂU

⦁    NATALIA VELCIEV

Premiul al II-lea

⦁    RAREȘ MÂNDRA

⦁    DAIANA ISACHI

Premiul I

⦁    Vlad Paven

Categoria de vârstă peste 18 ani

Premiul Special

⦁    SIMONA RUS

Premiul al III-lea

⦁    CRISTIANA BOTA

⦁    DENIS ROȘU-DRĂGAN

Premiul al II-lea

⦁    CLAUDIU MĂRCUȚIU

⦁    ADELINA MARIȘ

Premiul I

⦁    IULIA STAN

Nu au fost toți prezenți, însă lumina, bucuria și emoția copiilor au făcut ca această seară de 16 ianuarie 2022 să fie una de purtat în cufărul celor mai frumoase amintiri. 

Emoție, bucurie, comuniune și o importantă lecție de viață dată de copiii din Arhiepiscopia Aradului. În mijlocul lor fiind, le-am observat inocența aplauzelor care „strigau” bucuria pentru cei premiați. Cei de pe locul al III-lea îi aplaudau pe cei de pe locul I ca și când premiul cel mare le-ar fi aparținut. Doar bucurie, iar copiii și tinerii din această seară ne-au remintit că „a fi împreună” și bucuria pentru cel de lângă tine, chiar dacă el este pe o treaptă mai sus, este mai importantă decât orice altceva. 

A fost o frumoasă și înălțătoare seară de 16 ianuarie, chiar în Duminica în care în biserici s-a vorbit despre recunoștință, și, da, Catedrala Veche parcă n-a fost nicicând mai frumoasă și luminoasă. Asta pentru că ei, copiii, cântând din nou, împreună, „O, ce veste minunată!” au făcut din Catedrala Veche nu numai o iesle a Nașterii Domnului ci și a binelui, frumosului și comuniunii. 




Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.