Național Din Arad Social Ultima oră
Scrisoarea unui copil de 4 ani din Arad, diagnosticat cu leucemie chiar înainte de Anul Nou, pentru oamenii mari cu inimă bună
Scrisoarea unui copil de 4 ani din Arad, diagnosticat cu leucemie chiar înainte de Anul Nou, pentru oamenii mari cu inimă bună
11/01/2022 ⋅ 0 comentarii

În zilele în care fiecare dintre noi ne făceam planuri pentru Noul An care urma să înceapă, familia Mereanu din Arad primea, chiar în 28 decembrie o veste tulburătoare: Victor, copilul lor de doar 4 ani, tocmai fusese diagnosticat cu Leucemie acută limfoblastică. 

Cum bine știm din alte astfel de cazuri, fiecare clipă și fiecare ajutor cât de mic contează și va conta enorm pentru ca Victor să parcurgă fiecare pas pe calea spre vindecare.

Desigur, aflat la vârsta de grădiniță, Victor Mereanu n-ar fi putut scrie singur scrisoarea pe care urmează să v-o redăm în întregime, însă când în jurul lui încep să își facă apariția adevărați îngeri păzitori cu chip de oameni, astfel de rânduri, ca prin magie, din rândurile oamenilor mari se transformă cu ușurință în chiar gândurile și rândurile celui care are nevoie de ajutorul nostru: Victor, 4 ani, leucemie acută!

SCRISOAREA LUI VICTOR


Mă numesc Victor Mereanu

Sunt un copil plin de viață, am crescut repede, într-o familie care m-a înconjurat cu toată dragostea cu care poate fi înconjurat un copilaș ca mine, din prima zi când am venit pe lume. 

În dupămasa zilei de 28 decembrie 2021, mama a primit telefon de la cineva din laboratorul de analize: trebuia să meargă cu mine în urgență, pentru internare, fiind cu suspiciune de LEUCEMIE ACUTĂ. . 

Voi avea nevoie de multă grijă din partea părinților și mai ales din partea mamei mele, care îmi împărtășește printre lacrimi ascunse toată durerea fizică și sufletescă. Suntem supuşi la grea încercare, atât eu, cât şi părinții mei. Mama și cu mine nu ne vom mai putea întoarce multă vreme în liniștea casei, iar tatăl meu a rămas singur să ne susțină. 

Am nevoie de tratamente pe cât de complexe și de grele, pe atât de scumpe. Probabil tatăl meu, singur acum, nu va mai putea duce povara unui astfel de eveniment, ca boala mea, timp îndelungat.

 De aceea suntem în situația de a cere ajutorul celor apropiați și apoi acelora care au posibilitatea şi dorinţa de a ne ajuta să trecem peste această perioadă cumplită și care își doresc să pot zâmbi din nou, fără umbra aruncată de această boală atât de cruntă. 

Vă mulțumesc din inima mea de copil,

Victor


Desigur, cel mai frumos și folositor răspuns pe care noi, oamenii mari, l-am putea da acestui copil este într-unul dintre conturile de mai jos, deschise pe numele Mereanu Vasile Cristian, tatăl lui Victor. 

Tot astăzi a fost creat și grupul de facbook ÎMPREUNĂ PENTRU VICTOR, unde toți cei care vor dori îl vor putea însoți virtual pe Victor spre vindecare. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.