Național Ultima oră
Argint pentru România, la sabie feminin cadeți!
Argint pentru România, la sabie feminin cadeți!
02/10/2021 ⋅ 0 comentarii

A 22-a ediție a concursului de sabie pentru cadeți Huniber Cup a adus echipei feminine a României o medalie de argint, cucerită de România 1, în componența Amalia Stan, Maria Alexe, Catinca Dumitru și Alexandra Mitruș. La concursul unde au participat 25 de echipe din 11 țări, România s-a înscris cu patru echipe: România 1 (Amalia Stan, Maria Alexe, Catinca Dumitru, Alexandra Mitruș), România 2 (Patricia Popa, Amalia Covaliu, Iulia Maria Păun, Andreea Șerbănoiu), România 3 (Rosemarie Benciu, Ana Dejescu, Teona Maria Icnoțiu, Ema Cîrligeanu), România 4 (Andreea Adăniloaie, Anastasia Fusea, Rebeca Tudorancea, Sofia Corlătescu).

În 16-mi, România 3 (Rosemarie Benciu, Ana Dejescu, Teona Maria Icnoțiu, Ema Cîrligeanu) a învins Letonia cu 45-38; România 4 (Andreea Adăniloaie, Anastasia Fusea, Rebeca Tudorancea, Sofia Corlătescu) a cedat în fața Ungariei 3, cu 28-45, iar România 1 și România 2 au fost calificate direct în  optimi.

În optimi România 1 (Amalia Stan, Maria Alexe, Catinca Dumitru, Alexandra Mitruș) a fost victorioasă în fața Poloniei 2, de care a dispus cu scorul de 45-33; România 2 (Patricia Popa, Amalia Covaliu, Iulia Maria Păun, Andreea Șerbănoiu) a învins Germania 1 cu 45-38, iar România 3 a cedat cu 30-45 în fața primei echipe a Greciei.

În sferturile de finală, România 1 a întrecut Polonia 1 cu 45-41 în urma unui meci foarte intens, în cursul căruia tricolorele s-au aflat la conducere în majoritatea timpului, diferența ajungând uneori la 10 puncte, dar au cedat pe final, când adversarele conduceau cu 40-38 înaintea ultimului releu. Amalia Stan a dispus însă cu 7-1 de Aniela Kozlowska și România 1 se califica în semifinale. Tot în sferturi, România 2 a cedat în fața echipei secunde a Germaniei, fiind învinsă cu 45-30.

Semifinala a fost pe muchie de cuțit. România a condus Grecia 1 cu 20-11 și 35-25, însă în ultimele două relee distanța dintre cele două echipe a devenit din ce în ce mai mică, tricolorele reușind să se impună la o tușă, 45-44.

În finală fetele noastre au întâlnit prima echipă a Ucrainei. Chiar dacă a condus cu 10-7 și 15-8, România a cedat releul al patrulea la scor (3-12) și ucrainiencele au preluat conducerea, pe care nu au mai cedat-o până la final, impunându-se în fața tricolorelor cu 45-36. Astfel România 1 a luat argintul competiției, România 2 s-a clasat pe poziția a șaptea, România 3 a încheiat pe locul 11, iar România 4 a terminat a 18-a.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.