Național Ultima oră
Un tren românesc, gata de omologare. Poate merge cu 120 km/h, dar va circula pe rute cu viteza medie de 30 km/h
Un tren românesc, gata de omologare. Poate merge cu 120 km/h, dar va circula pe rute cu viteza medie de 30 km/h
07/09/2021 ⋅ 1 comentarii

Un tren produs la Pașcani, în județul Iași, este pregătit pentru omologare. Poate atinge o viteza de 120 kilometri pe oră și are o capacitate de 164 de locuri. Ar urma să circule însă pe căi ferate pe care viteza medie este de 30 de kilometri pe oră, conform Digi24.ro

Autotrenul construit de Electroputere Pașcani a trecut de ultimele teste și e pregătit pentru omologare. Construcția trenului de mare viteză a început în urmă cu patru ani.

„Pe exterior, trenul este decorat cu motive tradiționale românești, iar la interior sunt standarde de cea mai înaltă calitate. Are o lungime de 60 de metri, sunt trei vagoane în total. Poate transporta 164 de pasageri.

La această capacitate, trenul este recomandat pentru distanțe scurte și medii. Prototipul a fost scos pe șine, pentru a fi evaluați parametrii de funcționare, pe mai multe rute din țară: spre Valea Prahovei, Făurei din județul Brăila sau Mestecăniș din județul Suceava. A fost o provocare pentru un tren care atinge 120 de kilometri la oră să circule pe căile ferate din România, unde viteza medie este de 3 ori mai mică.”, a transmis Ligia Pricopi, jurnalist Digi24.

În România sunt doar două tronsoane care permit în prezent circulația trenurilor de mare viteză: București - Constanța și București – Predeal.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

10.09.2021 07:21
Delioara Barbu
Felicitari! Viitorul va fi al transportului sustenabil, iar caile ferate vor juca un rol important! Chiar daca noi mergem mai incet 🙂, e important ca mergem inainte!