Național Ultima oră Externe Religie
Duminica migranţilor români, celebrată în Patriarhia Română în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului
Duminica migranţilor români, celebrată în Patriarhia Română în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului
22/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Duminica migranţilor români este celebrată în Patriarhia Română, începând cu anul 2009, în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului.

Această sărbătoare a fost adoptată la nivelul întregii Patriarhii de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Reunit reunit în şedinţă de lucru, în zilele de 25-26 februarie 2009.

Această celebrare a fost instituită, conform Basilica.ro, prima oară în Mitropolia Moldovei începând cu anul 2006, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, când prima duminică după sărbătoarea împărătească a Adormirii Maicii Domnului a fost dedicată românilor care trăiesc peste hotare.

La fel ca în fiecare an, cu prilejul Duminicii migranţilor români, 21 august 2021, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj tuturor românilor aflaţi în diaspora.

MESAJUL PATRIARHULUI AICI

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.