Din Arad Cultură
Lansare de carte dedicată tinerilor uciși în Revoluția din 1989 și expoziția ”Caravana eroilor” din temnițele comuniste, la Muzeul din Arad
Lansare de carte dedicată tinerilor uciși în Revoluția din 1989 și expoziția ”Caravana eroilor” din temnițele comuniste, la Muzeul din Arad
17/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, în colaborare cu  Asociaţia "21 Decembrie 1989" Arad și  Asociația Răniților și Urmașilor celor Decedați în Revoluție (ARUD), vă invită la evenimentul de comemorare al tinerilor eroi ai Aradului, uciși în timpul Revoluției din Decembrie 1989: lansarea cărții "Decembrie '89 însângerat. În amintirea Eroilor Maritiri și răniților de la Arad",  semnată de jurnalistul Emil Șimăndan și vernisarea expoziției "Caravana eroilor. Martiri și eroi români în temnițele comuniste".      

Evenimentul va avea loc la Palatul Cultural/Muzeul de istorie/Expoziția "Arad - Decembrie 1989", etaj II (intrarea dinspre Parcul Copiilor),  miercuri, 18 Decembrie, ora 12.00, cu participarea elevilor clasei a XI E de la Colegiul Național "Moise Nicoară" Arad (prof. istorie Sergiu Duma) și a elevilor Liceului Baptist Arad.

"Acum, când se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, Complexul Muzeal Arad aduce în atenția publicului arădean eroii Aradului, cele 24 de persoane, în special tineri, care și-au dat viața pentru reînvierea neamului românesc, pentru libertate, demnitate și în primul rând pentru credința în Dumnezeu. Important este ca tânăra generație de astăzi, să cunoscă și să nu uite niciodată curajul și jertfa eroilor din Revoluția din '89 și nici atrocitățile și suferințele prin care au trecut bunicii si părinții lor, în timpul regimului comunist", a declarat Blaga Bogdan, managerul interimar al Complexului Muzeal Arad. 

Program, miercuri, 18 Decembrie, ora 12.00:

Lansare de carte

Emil  Șimăndan, "Decembrie '89 însângerat. În amintirea Eroilor Martiri și răniților de la Arad", "Editura Gutenberg Univers", Arad, ediția a II-a.

Ediția a II-a a volumului  "Decembrie '89 însângerat. În amintirea Eroilor Martiri și răniților de la Arad" a apărut sub egida Complexului Muzeal Arad la Editura „Gutenberg Univers", cu prezentarea tuturor eroilor martiri şi răniţilor din Arad, precum şi a celor 7 tineri şi militari arădeni împuşcaţi în afara Aradului. 

Prezintă: Valentin Voicilă, liderul Revoluţiei arădene, președintele de onoare al Asociaţiei "21 Decembrie 1989" Arad și 

prof. Gianina Iovănescu, cadru didactic la Școala Gimnazială "Aurel Vlaicu" Arad. 

Doina Nan, președintele Asociației Răniților și Urmașilor celor Decedați în Revoluție (ARUD)  

Vasile Ciobâncan, președintele Asociației foștilor deținuți politici din românia, filiala Arad

 

Expoziția „Caravana eroilor. Martiri și eroi români în temnițele comuniste"

Prezintă: Dr. Bogdan Ivașcu, muzeograf (Complexul Muzeal Arad)

"Cararavana Eroilor" este o expoziție despre eroii și martirii români din temnițele comuniste, dedicată în principal elevilor, studenților și tinerilor din România.

Într-o lume în care pseudo-modele se găsesc la tot pasul și mulți dintre tinerii de astăzi cad victime unor atitudini greșite de viață, Caravana Eroilor vine și aduce înainte oameni reper, încercați în cele mai dramatice momente ale neamului românesc, oameni care prin povestea vieții lor pot motiva spre o trăire demnă povestea vieții noastre.  

Caravana Eroilor este un proiect al Asociației Ortodoxia Tinerilor. 

Expoziția este deschisă la Arad până în data de 17 ianuarie 2020.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.