Național Ultima oră
Ion Brătianu, omagiat la 200 de ani de la naștere printr-o monedă de aur lansată de BNR
Ion Brătianu, omagiat la 200 de ani de la naștere printr-o monedă de aur lansată de BNR
29/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Luni, 2 august, Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic,  o monedă din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu.

Aversul monedei redă monumentul dedicat lui Ion C. Brătianu, din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Ion C. Brătianu, inscripția în arc de cerc „ION C. BRATIANU” și anii între care acesta a trăit „1821” și „1891”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.