Din Arad Cultură Ultima oră
„Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil” - Conferințele Dilema veche revin la Arad
„Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil” - Conferințele Dilema veche revin la Arad
27/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Pornite în Arad în 2019, după o ediție organizată anul acesta la Timișoara, Conferințele Dilema veche revin în orașul nostru.

Demarate în 2019 la Arad prin colaborarea echipei Festivalului de Științe Umaniste cu redacția celei mai prestigioase reviste de cultură din România, Conferințele Dilema veche revin între 12 și 14 august în orașul nostru. La Arad, invitații confirmați ai organizatorilor sunt scriitorii Ioan T. Morar și Adriana Babeți, rectorul UBB, profesorul Daniel David, Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, fostul director al Operei vieneze, Ioan Holender, și pianiștii Andrei Vieru și Ana Silvestru. Cu toții sunt invitați să conferențieze și să dialogheze în jurul temei ediției arădene: „Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil”. Moderatorul Conferințelor va fi, ca de obicei, redactorul-șef al revistei Dilema veche, Sever Voinescu.

„Programul pe zile și ore de la Arad este foarte aproape de a fi finalizat, urmând să fie comunicat de organizatori în curând. Ca de obicei, intrarea va fi liberă la toate evenimentele, neplătindu-se bilet, accesul făcându-se în limita locurilor disponibile și cu respectarea condițiilor sanitare în vigoare la data desfășurării”, transmit organizatorii evenimentului.

Conferințele Dilema veche sunt organizate de Grupul pentru Management și Mediere Culturală în colaborare cu revista Dilema veche. Finanțator principal este Centrul Municipal de Cultură Arad, parteneri ai proiectului sunt Fundația Alber și Filarmonica Arad, iar sponsor este Grup West Arad.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.