Național Cultură Comunicate de Presă Ultima oră
Veteranul arădean de război Radu Theodoru, Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”
Veteranul arădean de război Radu Theodoru, Președinte de onoare al Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”
19/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” va acorda marți, 20 iulie 2021, calitatea de Președinte de onoare, D-lui General-Maior (rtr.) RADU THEODORU și Membru de onoare, D-lui Comandor (rez.) ION BREAZU. Evenimentul la avea loc în Bucureşti, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, în încheierea ceremoniei militare şi religioase desfășurate cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I. D-nul General-Maior (rtr.) RADU THEODORU este astăzi un veritabil tezaur viu.  

Declară mereu, cu mare respect față de români și istoria poporului: „Pentru mine, zborul nu a fost o meserie, ci pasiunea mea existențială”. Aflat acum la vârsta de 97 de ani, Radu Teodorescu continuă să creadă în patriotism: „E așa de simplu. Te naști. Nu este un adaus. Este foarte firesc. La mine se motivează și prin familie. Mă pot desprinde de pământul ăsta în care generații întregi de-ai mei sunt acolo, în iarba aia, frontul războiului.”  

Conducerea Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.