Național Învățământ Ultima oră
Îl cheamă Mihai, este clasa a X-a și a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM
Îl cheamă Mihai, este clasa a X-a și a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM
18/06/2021 ⋅ 0 comentarii

Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, coordonat de profesoara Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediției din acest an a Olimpiadei Internaționale STEM, secțiunea Math – Geo – Tech, desfășurată online.
Mihai Banioti s-a clasat pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte, devansându-i pe cei 321 de competitori, se arată într-un comunicat de presă.

"Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân', coordonat de doamna profesoară Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale STEM, secţiunea Math - Geo - Tech, desfăşurată online. Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 competitori şi a câştigat medalia de aur", a transmis purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", Florentina Gheorghe.

Olimpiada Internațională STEM

STEM reprezintă un sistem educațional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină știința, tehnologia, ingineria și matematica. Se înlocuiește predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învățare integratoare bazată pe modul în care metodele științifice pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Olimpiada Internațională STEM (i – STEM Olympiad) se adresează elevilor interesați de STEM, dornici să experimenteze modalități variate de a găsi răspunsuri la aplicații din lumea reală prin rezolvări de probleme.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – 125 de ani de existență

Rezultatul de excepție obținut de mircistul Mihai Banioti, vine într-un an aniversar al Colegiului, care sărbătorește în această perioadă 125 de ani de existență și confirmă permanența educației de excelență realizată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, se mai precizează în comunicat.


Foto: România Actualități

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.