Național Ultima oră
Mihai Neșu, un nou proiect impresionant. Vrea să dezvolte complexul ”Sfântul Nectarie” pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii
Mihai Neșu, un nou proiect impresionant. Vrea să dezvolte complexul ”Sfântul Nectarie” pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii
12/12/2019 ⋅ 1 comentarii

"Nu îmi lipsește nimic, trăiesc cel mai bun moment al vieții mele, acum, la 35 de ani", este afirmația tulburătoare pe care Neșu a făcut-o într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor în august anul trecut. 

Nu doar vorbe. Pentru că un om care simte astfel trece la fapte și încearcă să reverse din binele propriu spre ceilalți. Dincolo de exemplul pe care ni-l oferă tuturor în viața de zi cu zi, Neșu strânge acum 3 milioane de euro pentru un nou proiect impresionant!

Conform aceleiași surse, Mihai Neșu și-a propus să dezvolte complexul pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii pe care l-a făcut la Oradea. Pentru realizarea acestui proiect, el are nevoie de trei milioane de euro.

Aflat de peste opt ani în scaunul cu rotile în urma accidentului grav suferit la antrenamentul lui Utrecht, Neșu a deschis un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii prin cadrul fundației sale. Centrul „Sfântul Nectarie” are 200 de metri pătrați și ajută cu terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani.

Acum, Neșu dorește să extindă acest centru, iar complexul să ofere astfel terapii avansate de recuperare și pentru tinerii de până la 18 ani, dar și ateliere de învățare a unor meserii. Complexul ar urma să fie folosit și de cei care care nu au probleme de sănătate, gratis. 

Fostul fotbalist a lansat un program de strângere de fonduri prin care oricine poate contribui cu o donație dacă trimite un SMS cu mesajul „CRED” la 8844.

”Pot să spun că acum sunt mai fericit ca înainte de accident. Tot ceea ce îmi doresc e să fiu mai bun”, a declarat Neșu pentru bihon.ro.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

21.02.2020 22:01
Iuliana Bodea
Minunat proiect! Multa sanatate, La multi ani si va doresc sa puteti realiza acest vis! Voi contribui dupa posibilitatile mele.