Național Ultima oră
Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru a cincea oară!
Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru a cincea oară!
24/03/2021 ⋅ 0 comentarii

Spadasina Ana Maria Popescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe primul loc în ierarhia mondială, anunţă Federația Română de Scrimă.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a felicitat-o  într-un comunicat oficial:

”Spadasina Ana Maria Popescu este oficial calificată la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ea a terminat prima in ierarhia mondială a armei şi s-a calificat la a V-a sa ediţie de JO. Bravoo, Ana! Team Romania e mândră de tot ceea ce reprezinţi pentru sportul românesc! Şi la vară să îţi fie bine! Succes!”, a transmis COSR.

Ana Maria Popescu a câştigat medalia de aur la JO de la Rio în 2016 şi pe cea de argint la ediţia Beijing 2008. Spadasina a mai participat la ediţiile de la Atena 2004 şi Londra 2012.

Născută la București, Ana Maria Popescu are 36 de ani, concurează pentru clubul Steaua și a mai cucerit în carieră două titluri de campioană mondială, șase de campioană europeană și 14 ediții ale Cupei Mondiale.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.