Național Religie Ultima oră
BOR a decis canonizarea unor mărturisitori și mari duhovnici misionari din timpul comunismului
BOR a decis canonizarea unor mărturisitori și mari duhovnici misionari din timpul comunismului
26/02/2021 ⋅ 0 comentarii

Biserica Ortodoxă Române a decis începerea demersurilor de canonizare a unor „mărturisitori şi mari duhovnici misionari români din timpul comunismului”, care va avea loc în anul 2025, când se împlinesc 140 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe Române (1885) şi a 100 de ani de la înființarea Patriarhiei Române (1925).

Decizia a fost luată de Sfântul Sinod al BOR, întrunit joi, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti, sub președinția Patriarhului Daniel.

 Numele celor care vor fi canonizați urmează să fie propuse, Vor fi alese mai multe personalități ale vieții duhovnicești și teologice din Biserica Ortodoxă Română, câte două din fiecare zonă istorică a României. 

La aceeași ședință au fost aleși prin vot secret părintele arhimandrit Nichifor Horia ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor sub numele de Nichifor Botoșăneanul, și pe părintele arhimandrit Nestor Dinculeană ca Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei sub numele de Nestor Hunedoreanul. Hirotonia celor doi va avea loc la Iaşi și la Deva pe 7 martie.


FotoBasilica.ro / Mircea Florescu 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.