Din Arad
Parastas de doi ani pentru Regele Mihai la Pecica
Parastas de doi ani pentru Regele Mihai la Pecica
03/12/2019 ⋅ 1 comentarii

Majestatea Sa Regele Mihai va fi pomenit, la doi ani de la trecerea la cele veșnice, la Pecica. Astfel, joi, 5 decembrie, începând cu ora 17.00,  la Biserica Greco-Catolică din Pecica se va oficia un parastas în memoria Regelui Mihai, trecut la cele veșnice în urmă cu doi ani. 

La inițiativa domnului Vasile Chifor, la parastas va participa și Corul Liceului ”Gheorghe Lazăr” din Pecica, alături de care sunt așteptați toți cei care doresc să se roage și să aprindă o lumânare pentru odihna sufletului Majestății Sale.

Dumnezeu să Îl odihnească în pace și să Îi răsplătească jertfa și dragostea pentru poporul român!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

04.12.2019 21:33
D
Iartă-ne, Majestate – suntem proști!
Când în urmă cu 22 de ani puteam să decidem dacă Monarhia salva România, s-a spus că Regele Mihai, care avea atunci 70 de ani, era prea în vârstă.
Când peste un milion de bucureșteni l-au însoțit de Sfintele Sărbători de Paște pe străzile Capitalei, în 1992, serviciile secrete și oamenii politici ai vremii s-au speriat, iar românii au rămas impasibili.
Când imediat după aceea, Regele MIhai a vrut să se întoarcă definitiv în România, nu a fost lăsat să intre în țară.
Când 20 de ani după Revoluție s-au tot spus minciuni despre plecarea din țară a Majestății Sale Și a Familiei Regale cu vagoane de aur, nicio instituție a statului nu a făcut lumină deși ar fi putut, dacă ar fi vrut, cu un singur document de arhivă.
Când s-a înființat prima asociație promonarhistă, imediat au mai apărut, ca ciupercile după ploaie, alte zeci, astfel încât să se dilueze mesajul și să se încaiere între ele, semn că serviciile nu dorm niciodată. Iar noi ne-am prefăcut că nu înțelegem.
Când la Londra, Regele Mihai era omagiat, la București era ignorat.
Când la doi pași de noi trăieșteunicul supravieţuitor dintre şefii de Stat europeni din Al Doilea Război Mondial, noi rămânem surzi.
Când Regele Mihai putea să confere acestei țări eleganță, strălucire, corectitudine, demnitate și sentimentul patriotic de care aveam nevoie în ultimii 20 de ani ca să ne salvăm, decidem să ne sinucidem.
Iartă-ne, Majestate! de Oana Stanciulescu​ in 2012