Național Cultură Religie Ultima oră
Programul colocviului organizat la 100 de ani de la nașterea acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta, la Mănăstirea Putna
Programul colocviului organizat la 100 de ani de la nașterea acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta, la Mănăstirea Putna
11/08/2020 ⋅ 0 comentarii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la Mănăstirea Putna se va organiza a XIV-a ediție a colocviului anual dedicat memoriei acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta, informează Fundația Maica Benedicta.

Întrucât în acest an, în 20 august, se împlinesc 100 de ani de la nașterea acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta (20 august 1920 – 5 mai 2006), colocviul este consacrat acestei personalități emblematice a culturii și spiritualității românești din a doua jumătatea a veacului al XX-lea, critic și istoric literar, profesor universitar de literatură comparată, eminescolog, critic muzical, critic de artă.

Având în vedere perioadă specială în care ne aflăm, colocviul se va desfășura fizic și online, respectând reglementările autorităților.

Cu prilejul simpozionului, se va organiza Expoziția de fotografii și documente Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta. 100, la Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”. Vernisajul expoziției va avea loc în ziua de 20 august 2020.

Programul colocviului: 

Joi, 20 august 2020

Ora 10:00, Biserica Mănăstirii Putna

– Parastas pentru Maica Benedicta

– Cu o floare și o lumânare, la mormântul Maicii Benedicta

– Evocări

Ora 12:00, Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”

– Vernisajul expoziției „Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta. 100”

– Vizită la Sala Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta amenajată în clădirea Centrului

Ora 18:00 – 20:00, Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”

– Lansarea numărului 13, XII – 2020 din Caietele de la Putna

– Lansarea cărții Destinul Bisericii românești din nordul Bucovinei în perioada sovietică. Credință, limbă, identitate, volumul trei al colecției Destin bucovinean

– Sesiune de conferințe, dezbateri, comentarii

 Vineri, 21 august 2020

Ora 9:30 – 12:30, Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”

– Sesiune de conferințe, dezbateri, comentarii 

Ora 12:30 – 13:00, Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”

– Încheierea colocviului

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.