Național Ultima oră
Veteranul de război Alexandru Zamfirescu a împlinit 108 ani! S-a luptat întâi cu rușii, apoi cu comuniștii și, mai târziu, cu soarta
Veteranul de război Alexandru Zamfirescu a împlinit 108 ani! S-a luptat întâi cu rușii, apoi cu comuniștii și, mai târziu, cu soarta
24/07/2020 ⋅ 3 comentarii

Cel mai vârstnic veteran de război din Argeș, domnul Alexandru Zamfirescu, a împlinit 108 ani. 

”S-a luptat întâi cu rușii, apoi cu comuniștii și, mai târziu, cu soarta. A supravieţuit de fiecare dată. Singura bătălie dispus să o piardă este cea cu timpul. Dar nu depune, încă, armele. Evident, nu e nici o mirare, dat fiind că are…108 ani. Împliniţi pe 23 iulie 2020.”, spune domnul Dan Arsenescu, vicepreședintele A.N.V.R.- A.M.V.V.D. Argeș, cel care a făcut din toate momentele legate de viețile veteranilor de război momente de sfântă bucurie, pe care cu dragoste le așează în memoria noastră, a tuturor. 

Domnul Alexandru Zamfirescu este veteran de război din Al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic şi i-a cunoscut, de-a lungul vieţii, pe toţi mai marii zilei, începând cu mareşalul Antonescu, despre care spune că la un moment dat chiar l-ar fi îmbărbătat. După ce a luptat pe frontul de Est, a fost şi deţinut politic în mai multe închisori din ţară, printre care şi Piteşti. A făcut în total 13 ani de detenţie (1959-1972).

A împlinit ieri, 23 iulie, 108 ani, dar asta nu se vede, dat fiind că, din punct de vedere fizic, stă bine, iar mintea îi sclipeşte în continuare ca la 20 de ani. Chiar dacă în fiecare an era obișnuit să primească musafiri, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor impuse de autorități, Asociația Națională a Veteranilor de Război Filiala Argeș nu a mai putut să-l viziteze pe distinsul veteran așa cum obișnuia, dar prin intermediul doamnei Delia Tudor (cea care are grijă de el) i-a fost înmânată diploma și mesajul de felicitare.

Străbunicul Zamfirescu s-a născut în 1912, la începutul secolului al XX-lea, iar un stră-stră-nepot al său a venit pe lume la aproape un veac distanţă, în 2010, la începutul secolului al XXI-lea. Cartea sa de identitate e valabilă până în 2072. Atunci ar trebui să împlinească 160 de ani.

La cei 108 ani ai săi, veteranul de război este ancorat în actualitate, se informează constant despre noutăţi şi nu îi scapă nici un eveniment de nivel judeţean, naţional sau chiar internaţional.

În discuția avută de domnul Dan Arsenescu anul trecut, cu ocazia serbării a 107 ani, spunea: ”Vedeţi dumneavoastră, mai toţi prietenii mei au murit, pentru că am trăit eu prea mult. Sigur, mi-a luat Dumnezeu picioarele, nu pot merge, dar, în rest, sunt ca nouț”. 

La cei 108 ani, veteranul nostru nu face din rețeta longevității sale un secret ci cu drag ne-o împărtășește tuturor. A depăşit centenarul cu o reţetă simplă: un trai sănătos, credinţă în Dumnezeu şi iubire împărtăşită celor din jur.

La mulți ani, domnule Alexendru Zamfirescu!

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

24.07.2020 23:27
Nistor Mihaela
Multa sanatate si mantuire.
24.07.2020 17:23
Marilena Maior
Zile senine si numai bine! Respect si apreciere pentru o viata grea dar frumoasa!
24.07.2020 10:11
Arsenescu Dan
ONOARE SI RESPECT !!!