Național Life Ultima oră
O poză care va intra în istorie! Dropia, o specie considerată dispărută, cuibărește din nou în România
O poză care va intra în istorie! Dropia, o specie considerată dispărută, cuibărește din nou în România
15/05/2020 ⋅ 10 comentarii

Dropia, o specie considerată dispărută, cuibărește din nou în România.

„După mai multe decenii, avem, în sfârșit, dovada faptului că dropia cuibărește în România! Ne-au trebuit 13 ani de muncă pe teren și, poate, puțin noroc, ca să primim această confirmare”, anunță, joi, într-un comunicat remis Digi24 Asociația Grupul Milvus, o organizație pentru protecția păsărilor și a naturii cu sediul la Târgu Mureș.

Este primul cuib de dropie care fost consemnat nu doar la Salonta, dar și în întreaga Românie din ultimele decenii. După 1990, s-a considerat că dropia este o specie dispărută din România.

Organizația a transmis o fotografie cu un cuib de dropie în care sunt trei ouă, o fotografie realizată la Salonta de un student la medicină veterinară, Ioan Matiu jr., care a descoperit cuibul întâmplător, în timpul unor munci agricole. 

„Pentru noi, Asociația Grupul Milvus, această fotografie are o însemnătate istorică. Ea dovedește cuibăritul unei specii considerate cândva dispărute în România și, în același timp, ne arată importanța muncii pe tern, implicarea localnicilor și a administrațiilor locale în conservarea naturii, dar și necesitatea eficientizării programelor de agro-mediu, care să ofere plăți compensatorii atractive pentru fermierii prietenoși cu dropiile”, arată ONG-ul.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

27.05.2020 00:50
Vasile Vanta
Felicitari scumpul meu doctor Ion Matiu pentru minunatul efectiv de Dropie Otis tarda pe care il oferiti Romaniei si terrei Ii spunea Patriarhul Pasarilor Romaniei cu aproape 100 de ani in campia Romanatiului,Baraganului care avea cateva sute de exemplare Domnul dr Dan Munteanu presedintele Comisiei Monumentelor Naturii din Romani.membru corespondent al Academiei Romane mare ocrotitor al naturii,aparandropia la un simpozion in Ungari.a .Tuturor va doresc sanatate si succese in viitor
19.05.2020 16:12
M.
Ma bucur nespus! Este o veste foarte frumoasa!
De acord cu domnul de mai jos care spunea ca locația trebuie pastrata secreta - cred ca este foarte important!
Poate re-editati articolul renunțând la locație ...
18.05.2020 18:34
Alexandru
Nu trebuia să divulgați locația , trebuia să fie secretă.... Păcat. Acum se pot întâmpla multe. Eu sper totuși să nu... Oricum, mult succes!
17.05.2020 16:44
Marilena Dascalescu
Mă bucur din suflet.
Sper că puișorii ce vor ieși din ouă să se înmulțească și ei.
PROTEJAȚI ACEASTĂ PASĂRE FRUMOASĂ!
NU O MAI VÂNAȚI!
16.05.2020 14:33
FLOREA SANDU
Chestiunea este ca trebuiesc aduse si ate dropii din alte locuri, pentru a se imperechea cu acestea....
16.05.2020 11:10
Karina
Trebuiesc luate masuri de protectie maxima pt protejarea ac specii!!!Sa nu fie vanate si sa li se pune in pericol iarasi specia!O veste extraordinara!!!
15.05.2020 22:44
Bragusi Darius
Am citit cu mare interes si ma bucur foarte mult descoperirea acestui cuib !! Sper sa iasa trei dropii mici si sa ajunga la maturitate !
15.05.2020 17:20
Snaider Paul
Cu acest prilej ar trebui ca oamenii de stiinta , administratiile centrale , Guvernul si bine inteles Parlamentul sa ia act de importanta florei si faunei din Romania si in mod special cu trimitere la fauna sa interzica vanatoarea si pescuitul sportiv ! ESTE INFIORATOR SA UCIZI DIN PLACERE ASA CUM FACE SPRE EXEMPLU TIRIAC !
„După mai multe decenii, avem, în sfârșit, dovada faptului că dropia cuibărește în România! Ne-au trebuit 13 ani de muncă pe teren și, poate, puțin noroc, ca să primim această confirmare”, anunță, joi, într-un comunicat remis Digi24 Asociația Grupul Milvus, o organizație pent...
15.05.2020 12:39
Fusaru Mircea
Este o mare bucurie pentru mine! Să ajute Dumnezeu să se înmulțească dropiile până la punctul la care să depășească pericolul extincției!
15.05.2020 10:30
Jean
Dropiile sunt de multi ani pe cîmpiile din sudul tari. Mai exact am văzut des pe cîmpurile de pe șoseaua Tr. Măgurele-Corabia... Ce-i drept cam de 6-7 ani.