Din Arad Cultură Religie Ultima oră
Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur și Icoanele de la Muntele Athos din Catedrala Arhiepiscopală, scoase în procesiune pentru ajutor în lupta cu pandemia
Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur și Icoanele de la Muntele Athos din Catedrala Arhiepiscopală, scoase în procesiune pentru ajutor în lupta cu pandemia
11/04/2020 ⋅ 0 comentarii

Într-o frumoasă și binevenită inițiativă, Arhiepiscopia Aradului vine DIN NOU în ajutorul credincioșilor în lupta cu pandemia de coronavirus. 

Aradul, din păcate, este unul dintre focarele de infecție, la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică raportându-se un număr de 179 de persoane confirmate cu COVID-19. 

Rugându-se pentru sufletele celor care au pierdut lupta cu boala și nădăjduind ca celor 13 arădeni vindecați să se adauge și cei care acum suferă din cauza virusului, Ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, au rânduit o procesiune cu Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur însoțite de cele două Icoane pictate la Muntele Athos care străjuiesc Catedrala Arhiepiscopală încă din Anul Centenar. Este vorba de Icoana Maicii Domnului ”Pantanassa”, vindecătoarea de cancer, și cea cunoscută ca Deisis, care îl înfățișează pe Hristos ca Împărat așezat pe tron. 

Dacă la sosirea în Arad, într-o zi de vineri din Săptâmâna Luminată, credincioșii au ieșit în întâmpinarea lor, mâine, în Duminica Floriilor, începând de la ora 12.00, împreună cu Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur vor merge a culege rugăciunile, gândurile și neputințele arădenilor greu încercați în această perioadă. 

Procesiunea, autorizată de organele competente, se va desfășura după următorul itinerar: Catedrala Arhiepiscopală – Spitalul Clinic de Urgențe Județean – Spitalul Municipal – Spitalul TBC – Bulevardul Revoluției – Calea Aurel Vlaicu – Strada Voinicilor – Calea Timișorii și Șoseaua de centură a Municipiului Arad. 

Important de menționat că procesiunea nu va implica prezența credincioșilor ci doar trei preoți care vor însoți Sfintele Moaște și Icoane și vor rosti rugăciuni pe tot parcursul deplasării prin locurile menționate. 

Văzute de la distanță, cum altfel ar putea fi văzute aceste procesiuni dacă nu ca o imagine a Părinților care își caută sau cercetează copiii aflați în încercare? 

Dumnezeu să ne ajute tuturor!

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.