Național Ultima oră
Violonistul Alexandru Tomescu va readuce la viață Cabana Caraiman din Munții Bucegi
Violonistul Alexandru Tomescu va readuce la viață Cabana Caraiman din Munții Bucegi
05/10/2022 ⋅ 0 comentarii

Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat cabana Caraiman din Munții Bucegi, pe care intenționează  să o restaureze și să o readucă la viață prin reintroducerea în circuitul turistic.

Celebrul violonist a cumpărat cabana de la un om de afaceri britanic, care o achiziționase în urmă cu 16 ani. Britanicul era decis să vândă cabana încă din 2019 și i-a fixat și un preț - 200.000 de euro, scrie Profit, însă au bătut palma pentru un preț mai mic.

„Poate este o înclinație profesională – atunci când ești violonist ești obișnuit să lucrezi și cu lucruri vechi. Viorile bune sunt cele vechi. Trebuie să le repari... sunt lucruri care au nevoie de intervenția mea, care au nevoie să fie salvate. Este un loc unic, plin de energie și cu o amplasare și o priveliște senzaționale. Este una dintre puținele cabane din România cu arhitectură montană. Are istorie. Și aparține Bucegilor, leagănul alpinismului din Carpați”, a declarat Tomescu, conform aceleiași surse.

Cum nu de mult, undeva un pic după jumătatea lunii august, l-am ascultat pe Alexandru Tomescu la Muzeul Pietrei, acasă la unchiul său, poetul Lucian Avramescu, implicarea sa în acest proiect nu ne miră deloc, aplecarea spre frumos, spre locuri pline de energie și istorie fiind, se pare, o trăsătură de familie. 

„Eu stând pe pietre și între pietre le simt căldura și le-am învățat graiul”, spunea poetul Lucian Avramescu. Se pare că și nepotul său, simțind căldura Cabanei Caraiman vrea să ne învețe graiul unui astfel de loc. 

Violonistul spune că a ajuns prima dată la Caraiman în urmă cu peste 20 de ani, pe vremea când era student. S-a îndrăgostit iremediabil de această cabană, iar apoi a revenit de fiecare dată când a avut ocazia. 

Anul acesta, pe 16 iulie, el a susținut un concert chiar în faţa cabanei Caraiman. Evenimentul a marcat încheierea Turneului Internaţional Stradivarius - „PAGANINI MAGIC".


Foto: Glasul Cetății / Alexandru Tomescu la Muzeul Pietrei

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.